Доступність посилання

ТОП новини

Міліція закликає не порушувати закон у справі Гостиного двору в Києві


Міліція Києва закликала в п’ятницю учасників подій навколо Гостиного двору в Києві вирішувати всі суперечливі питання лише в рамках правового поля, не вдаватися до провокативних та незаконних дій і не допускати порушень вимог чинного законодавства.

У Головному управлінні МВС у Києві повідомили, що в п’ятницю кілька громадян, які виступають на захист Гостиного двору, намагалися провести на території будівлі закладу концерт, при цьому не погодивши свої дії з орендарем приміщення. У зв’язку з цим представник забудовника викликав на місце події правоохоронців, які на місці «забезпечують охорону громадського порядку та проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з активістами щодо дотримання вимог чинного законодавства та проведення запланованих заходів у встановлений законом спосіб», мовиться в повідомленні Відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Києві.

Київська міліція повідомляє, що приміщення Гостиного двору перебуває у державній власності, однак на підставі договору оренди передане в користування одному з підприємств. Із метою привести це приміщення у належний стан було отримано дозвіл владних інстанцій на проведення ремонтних робіт.

У п’ятницю ж директор ПАТ «Укрреставрація», яке є офіційним орендарем Гостиного двору в Києві, Дмитро Ярич заявляв, що вночі на цьому об’єкті були вчинені хуліганські дії – вибиті два вікна й зламані двоє дверей.

Тим часом прес-служба партії «За Україну!» повідомляла, що в ніч на п’ятницю близько 30 невідомих чоловіків здійснили напад на активістів, які виступають проти реконструкції споруди і постійно чергують на її території, у зв’язку з чим її лідер, народний депутат В’ячеслав Кириленко вимагає від Генпрокуратури та МВС притягти до відповідальності нападників на захисників Гостиного двору.
XS
SM
MD
LG