Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні сили в Афганістані звільнили чотирьох гуманітарних працівниць


Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані повідомили в суботу, що їхні підрозділи звільнили чотирьох гуманітарних працівниць, яких бойовики утримували як заручниць.

За повідомленням, жінок – британку, кенійку і двох афганок, працівниць швейцарської гуманітарної неурядової організації Medair – звільнили в перебігу операції в ніч на суботу з печери, де їх утримували.

Чільний командувач міжнародних і американських сил в Афганістані американський генерал Джон Аллен додав, що коаліційні війська здійснили операцію за підтримки Міністерства внутрішніх справ Афганістану.

За словами афганських урядовців, у перебігу спільної операції звільнення були вбиті семеро з викрадачів, які утримували заручниць задля викупу в горах на півночі Афганістану, неподалік кордону з Таджикистаном. Як виглядає, стан здоров’я жінок добрий.

У Лондоні прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявив, що з боку міжнародних сил операцію здійснювали британські військові, і вона має стати пересторогою всім терористам у світі, які забажають викрасти британських громадян. «Ми не платимо викупів, ми не обмінюємо заручників на в’язнів – викрадачі можуть очікувати на швидкий і жорстокий кінець», – сказав він.

Чотирьох гуманітарних працівниць викрали майже два тижні тому, 22 травня, в гірській провінції Бадахшан на північному сході Афганістану.
XS
SM
MD
LG