Доступність посилання

ТОП новини

Європейських послів просять захистити українську мову (ФОТО)


Організатори: проект закону «поставить крапку у євроінтеграційних прагненнях України»
Організатори: проект закону «поставить крапку у євроінтеграційних прагненнях України»
У Києві громадські активісти звернулися до послів європейських країн із проханням відреагувати на ситуацію довкола ухвалення парламентською більшістю у першому читанні законопроекту «Про засади державної мовної політики».

Учасники акції зібралися в центрі Києва й відвідали низку посольств, зокрема Польщі, Франції, Норвегії, Швеції, Фінляндії, щоб передати офіційне звернення. До кожного з диппредставництв громадські активісти принесли плакати, написані українською та державними мовами країн, до яких вони звертаються.
Організатори акції у своєму зверненні попереджають, що ухвалення у другому читанні «мовного» законопроекту, авторами якого є депутати від Партії регіонів, може «призвести до виникнення нестабільності на кордонах ЄС, розколу України і навіть громадянської війни».

На їхню думку, проект закону «Про засади державної мовної політики», який Верховна Рада розглядатиме у другому читанні 19 червня, «поставить крапку у євроінтеграційних прагненнях України та зруйнує єдність держави».

Очікується, що аналогічне звернення громадські активісти передадуть незабаром і в посольство США.

5 червня «мовний» законопроект ухвалили у першому читанні. Під час голосування під стінами парламенту тривали акції на підтримку закону, зафіксовано сутички з правоохоронцями.
XS
SM
MD
LG