Доступність посилання

ТОП новини

Англійська правозахисниця вибачилася перед Україною за звинувачення в расизмі від імені Британії


Англійський футболіст Сол Кемпбелл заявляв про проблему расизму в Україні
Англійський футболіст Сол Кемпбелл заявляв про проблему расизму в Україні
Кавалер Ордена Британської імперії за боротьбу за права людини в Центральній та Східній Європі Клер Дімйон не побачила в Україні проявів расизму. Про це повідомляється на офіційному сайті Харківської міськради.

За словами Дімйон, за час свого перебування в різних містах України, і в Харкові у тому числі, вона не побачила жодного прояву нетолерантного ставлення до людей інших рас і національностей.

«Я бачила безліч темношкірих, у тому числі й на стадіонах. Дивлячись на них, не можна сказати, що вони відчувають стрес або пригніченість у вашій країні. Можу з абсолютною впевненістю сказати, що не побачила тут расистських настроїв – принаймні, тут їх не більше, ніж у Лондоні», – зазначила кавалер Ордена Британської імперії.

«Як громадянин Британії я хочу вибачитися перед вами від імені всієї Британії. Це не дрібниця, це серйозне питання, на яке не можна не відреагувати. Це питання честі і Великої Британії, і особисто мене як англійки. Я бачила в Україні і африканців, і азійців, які чудово почуваються тут», – сказала Дімйон.

Дімйон додала, що зараз знімає документальну стрічку, завдання якої – спростувати неправдиву інформацію про расизм в Україні, яку поширила британська телерадіокомпанія BBC.

28 травня на каналі ВВС показали передачу, в якій, зокрема, колишній капітан футбольної збірної Англії Сол Кемпбелл, сам африканського походження, закликав уболівальників не їхати на Євро-2012 через расизм в Україні та Польщі. «Краще залишіться вдома і подивіться матчі по телевізору. Не варто ризикувати, інакше ви можете повернутися додому в труні», – заявив він.
XS
SM
MD
LG