Доступність посилання

ТОП новини

Польські радіоведучі не жартували над українками – керівник радіостанції


Ведучі ранкової розважальної програми польського радіо Eska Rock не мали на меті образити та принизити жінок з України, заявив у четвер голова правління цієї загальнопольської радіомережі Боґуслав Потонец.

Як мовиться в його заяві, радіоведучі, навпаки, мали на меті «викрити та розкритикувати несправедливі стереотипи», що існують у свідомості частини польського суспільства.

За словами керівника радіостанції, які наводить агентство УНІАН, програма ведучих Куби Воєвудзького та Міхала Фіґурського «є сатиричною та не відображає їхніх особистих поглядів», і її автори «часто втілюються у різні ролі, щоб показати та висміяти дріб’язковість деяких поляків та шкідливі схеми, якими вони керуються».

Він звернув увагу, що програма, в якій прозвучали образливі для українок фрази, була присвячена перемозі збірної України над Швецією на Євро-2012 та «була знущанням із ментальності деяких поляків», які «заздрять» українцям у цьому успіху.

Також у четвер Міністерство закордонних справ України заявило, що вимагає публічних вибачень від авторів «некоректних висловлювань», які пролунали у прямому ефірі цієї радіостанції 12 червня, коли ведучі однієї з розважальних програм «дозволили собі вкрай принизливі висловлювання», що ображали честь і гідність українців.

МЗС висловило переконання, що польська сторона вживе «вичерпних заходів», щоб адекватно відреагувати на це і не допустити подібних ситуацій у майбутньому.

Що саме пролунало в ефірі образливого, не повідомляють.

За повідомленнями агентств, у тій передачі радіо Eska Rock ведучі ранкової програми розповідали образливі і непристойні жарти щодо українських жінок.

Це вже не перший скандал навколо способу і стилю роботи цих двох ведучих. Зокрема, минулого і цього року Національна рада радіо і телебачення Польщі наклала на радіостанцію два штрафи по 50 тисяч злотих (майже по 120 тисяч гривень) через визнані расистськими висловлювання Воєвудзького і Фіґурського – вони називали «чорним» і «негром» одного з польських посадовців, батько якого родом із Індії. Тоді вони теж захищалися, заявляючи про «сатиричний характер» передачі.
XS
SM
MD
LG