Доступність посилання

ТОП новини

Вищий спецсуд підтвердив незаконність порушення справи щодо Кучми


Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив законність зняття обвинувачень із другого Президента Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Таке рішення суд ухвалив сьогодні, розглянувши касаційну скаргу Генпрокуратури на скасування її постанови про порушення кримінальної справи проти Кучми.

Таким чином, суд не задовольнив касації Генпрокуратури. Відомство оскаржувало рішення Апеляційного суду, що підтвердив вердикт Печерського райсуду про незаконність порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми.

Суд постановив, що повний текст свого рішення оголосить 27 червня об 11:00, оскільки, як зазначили у суді, на підготовку тексту потрібен час.

Кримінальну справу щодо Кучми порушили у березні минулого року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

У грудні минулого року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

У січні Апеляційний суд Києва підтвердив законність грудневого рішення Печерського райсуду. Генпрокуратура згодом подала касацію на це рішення Апеляційного суду.
XS
SM
MD
LG