Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Луценко не збирається відмовлятись від мандата народного депутата


Сергій Луценко, брат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і його соратник у партії «Народна самооборона», заявив сьогодні Радіо Свобода, що не збирається відмовлятись від належного йому за чергою депутатського мандата після відставки Віктора Матчука.

Найперше, що можна зробити в новій іпостасі за кілька тижнів депутатства, – це завадити фальшуванню майбутніх парламентських виборів та сприяти в організації належної виборчої агітації опозиційних сил, особливо в тих гарячих точках, де забороняються зустрічі, заявив він.

Це єдине, що в нинішній ситуації можна зробити новоспеченому депутатові за короткий час, наголосив Сергій Луценко.

Він як наступний у виборчому списку блоку «Наша Україна – Народна самооборона» в нинішньому складі Верховної Ради претендує на місце депутата від НУ-НС Віктора Матчука, який сьогодні написав заяву про припинення своїх повноважень у Верховній Раді.

Каденція нинішньої Верховної Ради добігає кінця восени, а з урахуванням літніх канікулів їй лишаються лічені тижні роботи. У жовтні мають обрати новий склад парламенту.

Учора Віктор Матчук припинив членство в партії «Наша Україна», у зв’язку з чим заявив про неможливість подальшого перебування у фракції «Наша Україна – Народна самооборона», а відтак, і в депутатському корпусі.

Віктор Матчук не співпрацював із Комітетом національного порятунку Рівненщини. Правоцентристські сили закидають йому загравання зі владою. Восени Матчук збирається позмагатися за нове депутатське місце в одному з мажоритарних округів Рівненщини.

І Матчук, і Луценко – мешканці Рівненщини.
XS
SM
MD
LG