Доступність посилання

ТОП новини

Протестувальникам під ГПУ повідомили про заборону проведення акції


Акцію на підтримку телеканалу ТВі та видання «Лівий берег» проводити заборонено. Про це журналістам і протестувальникам, які зібралися під будівлею Генпрокуратури заявили представники Державної виконавчої служби, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Вони зачитали постанову суду від 3 липня, якою в центрі Києва протягом двох місяців заборонено проводити масові акції.

Це судове рішення стосувалося представників окремих суб'єктів господарювання, які мали намір проводити акції у центрі столиці. При цьому крім двох суб'єктів у рішенні суду вказаніінші особи.

Однак, протестувальники відповіли, що ця постанова суду їх не стосується. Після цього депутат від БЮТ Михайло Волинець оголосив про початок зустрічі з нардепом, на що постанова суду не поширюється.

На початку акції до журналістів підійшли співробітники міліції, які повідомили, що надійшла інформація про нібито замінування пожежної частини, яка знаходиться поблизу будівлі Генпрокуратури. Водночас представники ЗМІ не вірять у достовірність цієї інформації і продовжують проводити акцію.

В акції беруть участь близько сотні представників медіа. Приводом для проведення акції протесту стали дії владних структур – податкової та прокуратури – стосовно інтернет-видання LB.ua і телеканалу ТВі, які представники журналістської спільноти кваліфікують як тиск та як намір знищити незалежні ЗМІ в Україні. Повідомлення про проведення акції організатори подали сьогодні зранку.
XS
SM
MD
LG