Доступність посилання

ТОП новини

Курултай доручає Меджлісові продовжити переговори про участь у виборах


Курултай, загальнонаціональний з’їзд кримськотатарського народу, який зібрався в суботу в Сімферополі на 4-у сесію свого 5-го скликання, доручив своєму представницько-виконавчому органові, Меджлісові кримськотатарського народу, продовжити переговори з представниками національно-демократичних партій про формат участі кримських татар у парламентських виборах.

«Переговори і консультації Меджлісу кримськотатарського народу з національно-демократичними силами України з питань майбутніх виборів свідчать про відмінності у підходах до представництва кримських татар у парламенті країни. Відповідно, в термін до початку виборчого процесу належить провести ще низку консультацій, за результатами яких буде можливим рішення про консолідовану позицію кримських татар на виборах 28 жовтня», – мовиться в постанові Курултаю, яку цитує агентство УНІАН.

Курултай доручив Меджлісові продовжити переговори і консультації «з позицій включення представників кримських татар у гарантовану частину виборчого списку та обов’язкового узгодження кандидатур, висунутих в одномандатних виборчих округах по Криму».

Меджлісові доручено також до 12 серпня ухвалити рішення «про консолідовану позицію кримських татар» на виборах і «забезпечити його виконання усіма органами національного самоврядування кримських татар».

Нині кримськотатарський народ представляє в Верховній Раді єдиний депутат, голова Меджлісу Мустафа Джемілєв, обраний за списками блоку «Наша Україна – Народна самооборона».
XS
SM
MD
LG