Доступність посилання

ТОП новини

Білоруський опозиціонер Коваленко попросив про помилування


Сергій Коваленко
Сергій Коваленко
Білоруський опозиціонер Сергій Коваленко, який перебуває в ув’язненні, написав прохання про помилування.

Як повідомила його дружина Олена після триденного побачення з чоловіком в колонії, в проханні Сергій написав лише три слова: «Прошу мене помилувати». За словами Олени, він це зробив, коли відчув, що потрібен родині і суспільству на волі, а не в тюрмі.

Сергій Коваленко повідомив дружині, що на нього неодноразово чинився тиск з тим, щоб він попросив про помилування. Співробітники колонії шукали будь-який привід, щоб покарати Коваленко. Всього за останній час йому було призначено 6 покарань, після яких його визнали злісним порушником режиму.

У лютому суд в Вітебську засудив 37-річного Коваленка до двох років і одного місяця колонії за недотримання режиму відбування умовного покарання. Умовний термін опозиціонер отримав за вивішування національного біло-червоно-білого прапора на головній ялинці Вітебська 7 січня 2010. Відбуваючи покарання, Коваленко нібито зробив чотири порушення, що і стало підставою для нового терміну. Весною цього року він голодував майже 2 місяці. Наприкінці другого місяця безперервного голодування за ґратами Сергія перевели до психіатричного відділення тюремного госпіталю, де його прив’язували до ліжка та силою годували через зонд.
XS
SM
MD
LG