Доступність посилання

ТОП новини

У сирійському Алеппо готуються до вирішальної битви за місто


Боєць повстанської Вільної сирійської армії під час бою в Алеппо, фото 25 липня 2012 року
Боєць повстанської Вільної сирійської армії під час бою в Алеппо, фото 25 липня 2012 року
Сирійські повстанці в місті Алеппо на півночі країни і цивільні мешканці міста заявляли сьогодні, що очікують потужного штурму урядових військ і готуються до нього.

За повідомленнями, урядові сили продовжували сьогодні обстріли з бойових літаків і вертольотів районів міста, контрольованих повстанцями, а також вели активний вогонь по околицях міста, щоб перешкодити повстанцям зібрати підкріплення. Водночас самі урядові війська далі зосереджували свої сили біля міста.

Зокрема, як заявив речник повстанської Вільної сирійської армії, до регіону біля Алеппо вже прибула велика кількість бойової техніки урядових військ, але й до лав повстанців долучаються все нові бійці і добровольці.

Сьогодні ж верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей закликала сили і уряду Сирії, і повстанців, які ведуть бої в Алеппо, берегти цивільне населення другого найбільшого міста країни. Як мовиться в її заяві, «ймовірність неминучої конфронтації» в Алеппо різко посилює стурбованість безпекою громадян, які опинилися посеред боїв у цьому місті.

За її словами, убивства, свідомі чи з необережності, скоєні і урядовими, і опозиційними силами, можуть становити злочини проти людяності або воєнні злочини.

Бої між силами уряду і опозиції тривають в Алеппо сьогодні вже сьомий день. Повстанці вже заявляли, що контролюють майже половину міста.
XS
SM
MD
LG