Доступність посилання

ТОП новини

Відмову Тимошенко від відозв’язку можна розцінити як небажання постати перед судом – держобвинувач


Відмову екс-прем’єра Юлії Тимошенко від участі в судових засіданнях у справі про зловживання корпорації «ЄЕСУ» в режимі відеоконференції можна буде розцінювати як небажання постати перед судом, вважає прокурор у справі Марина Капінос.

«Укотре наголошую, що процес за відсутності підсудної Тимошенко ми розпочинати не будемо. Згідно з чинним законодавством для того, аби розпочати слухати справу по суті, необхідна присутність підсудної особи особисто. Або ж є ще інший варіант, який ми також запропонували суду, – це проведення відеоконференції», – сказала Капінос.

Водночас представник держобвинувачення наголосила, що проведення відеоконференції можливе лише за письмової згоди підсудної.

На переконання прокурорів, із процесуальної точки зору запропонований судом варіант відеоконференції є прийнятним, адже «це дозволяє, по-перше, більше не затягувати судового процесу у справі, а по-друге, дозволяє задовольнити бажання самої підсудної Тимошенко не їхати до суду».

Сьогодні суд постановив задовольнити клопотання держобвинувачення, подане на попередньому засіданні у справі ЄЕСУ, про направлення підсудній екс-прем’єру України Юлії Тимошенко запиту щодо її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.
XS
SM
MD
LG