Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль готовий до місяця війни з Іраном і 500 жертв – міністр


Матан Вільнай, архівне фото
Матан Вільнай, архівне фото
Ізраїль у разі рішення завдати удару по об’єктах ядерної програми Ірану готовий місяць вести війну на кількох фронтах, заявив в оприлюдненому сьогодні інтерв’ю ізраїльський міністр оборони внутрішнього фронту Матан Вільнай.

Ізраїль нині «як ніколи раніше» готовий до такої сутички і подолання її наслідків, заявив він газеті «Маарів».

Вільнай також підтримав прогнози інших чільних ізраїльських урядовців, що в такій війні Ізраїль втратить загиблими близько 500 людей.

Матан Вільнай ближчим часом залишає посаду голови Міністерства оборони внутрішнього фронту, яке в Ізраїлі окреме від міністерств оборони чи внутрішніх справ. Він уже призначений послом до Китаю. Це призначення вважають пов’язаним із необхідністю домагатися від Китаю міжнародної підтримки в тискові на Іран через його суперечливу ядерну програму.

Останніми тижнями знову почали наростати спекуляції щодо можливого воєнного нападу Ізраїлю на іранські ядерні об’єкти, на яких, як побоюються в Ізраїлі і деінде в світі, Тегеран може таємно розробляти власну ядерну зброю. Іран заперечує такі звинувачення, але доказів суто мирного характеру своєї ядерної програми, яких вимагає світова спільнота, не надає.
XS
SM
MD
LG