Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі завершують перевірку смс-попереджень про ракетні напади


Ізраїль завершив сьогодні п’ятиденні навчання за загальнонаціональною системою попереджень про ракетні напади за допомогою смс-повідомлень, які відбулися в Єрусалимі і ще кількох місцях країни.

За словами військових, такі повідомлення івритом, арабською, англійською і російською мовами мають на меті попереджати населення в разі ймовірних ракетних нападів із боку Ірану або проіранського й антиізраїльського угруповання «Хезболла» з Лівану, яке має по суті власну армію.

Навчання відбулися на тлі знову посилених останнім часом спекуляцій про можливість одностороннього воєнного удару Ізраїлю по іранських ядерних об’єктах, на яких, як побоюються в Ізраїлі і деінде в світі, Тегеран може таємно розробляти власну ядерну зброю. Іран заперечує такі звинувачення, але доказів суто мирного характеру своєї ядерної програми, яких вимагає світова спільнота, не надає.

За даними оприлюдненого сьогодні опитування, 61 відсоток ізраїльських євреїв виступає проти такого одностороннього удару проти Ірану в разі, якщо його не підтримають США.
XS
SM
MD
LG