Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає звільнити заарештованого сьогодні учасника акції на захист української


Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає звільнити заарештованого сьогодні учасника акції на захист української мови. Про це йдеться на сайті «Батьківщини».

Об’єднана опозиція виловлює своє обурення «варварським рішенням ще одного кишенькового, паралізованого страхом перед Адміністрацією Президента судді Голосіївського суду, який сьогодні виніс рішення кинути за грати учасника акцій протесту проти мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова Віталія Грузинова».

Грузинова заарештовано сьогоднів суді після того, як йому було пред’явлено обвинувачення в опорі працівникам міліції під час мовних протестів. Після арешту його відвезли до Київського СІЗО № 12.

«Активіста Податкового майдану цинічно прирівняли до небезпечного злочинця, оскільки під час протесту проти антиукраїнського мовного закону Партії регіонів він зірвав зі спецпризначенця шолом», – зазначається у заяві Об’єднаної опозиції.

При цьому суддя, яка ухвалювала постанову про арешт, проігнорувала прохання Грузинова відтермінувати час виконання вироку суду на кілька днів з огляду на те, що він самостійно виховує малолітню дитину, яка 1 вересня має йти до першого класу.
XS
SM
MD
LG