Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові й Житомирі суди заборонили мітинги на підтримку телеканалу «ТВі»


Акція на підтримку телеканалів «5 канал» і «ТВі», 16 серпня
Акція на підтримку телеканалів «5 канал» і «ТВі», 16 серпня
Харківський окружний адміністративний суд заборонив Всеукраїнському об’єднанню «Свобода» проводити в суботу мітинг на захист свободи слова в Україні в рамках всеукраїнської акції на підтримку телеканалу «ТВі», повідомляє агентство УНІАН.

За інформацією прес-служби Харківської обласної організації ВО «Свобода», офіційний привід заборони – «мирний захід заважатиме Великому Слобожанському ярмарку на майдані Свободи 8–9 вересня».

Житомирський окружний адміністративний суд у п’ятницю за позовом міськради заборонив проведення на центральній Соборній площі міста акцію на підтримку телеканалу «ТВі». Домогтися у суді заборони на проведення акції просило керівництво управління МВС у Житомирській області. Правоохоронці заявили, що оскільки оскільки за часом та місцем проведення вона збіглася зі святкуванням 1128-ї річниці від дня заснування міста, то між учасниками акції та святкових заходів може виникнути конфлікт, а політична ситуація у місті загостритися.

У суботу, 8 вересня,у Києві на Софійській площі та головних площах інших міст заплановано проведення акцій на підтримку телеканалу «ТВі». Канал припинили транслювати у більш як 60 кабельних мережах по всій Україні.

Керівник телеканалу «ТВі» Микола Княжицький неодноразово заявляв, що відключення каналу у регіонах відбувається за прямою вказівкою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. У свою чергу голова Нацради з телерадіомовлення Володимир Манжосов заявив, що Нацрада проведе моніторинг провайдерів програмної послуги, які мають транслювати телеканал «ТВі» у своїх мережах. Він також спростував заяви, що канал відключають за вказівкою Нацради.
XS
SM
MD
LG