Доступність посилання

ТОП новини

Сербія заперечує звинувачення Англії в расизмі на футболі


Відеокадр: сутички після матчу збірних Сербії й Англії в сербському місті Крушевац 16 жовтня 2012 року
Відеокадр: сутички після матчу збірних Сербії й Англії в сербському місті Крушевац 16 жовтня 2012 року
Футбольна федерація Сербії заперечила в середу звинувачення в расистській поведінці сербських уболівальників щодо гравців молодіжної збірної Англії.

Натомість у Великій Британії прем’єр-міністр Дейвід Камерон, як повідомила в середу його прес-служба, висловив обурення тим, що сталося в Сербії, і закликав Європейський союз футбольних асоціацій не просто накласти на Сербію «сміховинний штраф», а вжити проти неї суворих санкцій.

Англійська футбольна асоціація в вівторок подала до УЄФА скаргу, заявивши про «цілу низку расистських інцидентів» із сербського боку, спрямованих проти темношкірих англійських гравців на матчі між молодіжними збірними двох країн, який відбувся того дня в Сербії, і відразу після нього.

У разі визнання вини в расизмі сербських уболівальників УЄФА може накласти на Футбольну федерацію Сербії суворі санкції. Минулого року УЄФА вже попереджав Сербію після низки насильницьких інцидентів із участю її вболівальників, що футбольні збірні цієї країни можуть не допустити до європейських змагань.
XS
SM
MD
LG