Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України


Європейський банк реконструкції і розвитку погіршив прогноз зростання ВВП України цього року з 2,5 до одного відсотка. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

Номінальний ВВП України, згідно із прогнозом, у 2012 році становитиме 185 мільярдів доларів.

У повідомленні також вказується, що середньорічна інфляція за підсумками року становитиме 1,5%, дефіцит бюджету – 5,3% ВВП.

ЄБРР заявляє, що створення сприятливішого бізнес-клімату в Україні залишається одним із найбільш пріоритетних завдань.

«Необхідна реформа судової системи, що забезпечить справедливість процедур врегулювання господарських суперечок, а також деполітизація господарських судів. Уряд повинен забезпечити ефективну реалізацію прийнятих в останні роки різноманітних заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління й зменшення корупції», – йдеться в повідомленні.

Тарифи на газ для населення, заявляють у банку, необхідно підвищити до рівня, відповідного до цін імпорту, а енергетичні субсидії треба монетизувати.

Економіка України залишається вразливою для зовнішніх факторів впливу, наголошують у ЄБРР.

Банк, що вже інвестував у проекти в Україні понад 7,4 мільярда євро, готовий продовжувати свою діяльність у країні, однак поточні обсяги інвестицій збережуться тільки за умови поліпшення інвестиційного клімату й продовження реформ.
XS
SM
MD
LG