Доступність посилання

ТОП новини

Компанія Shell почала нетрадиційне видобування газу в Україні (ВІДЕО)


Компанія Shell почала буріння газу на Харківщині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Компанія Shell почала буріння газу на Харківщині

Нафтогазова компанія Shell спільно з ДК «Укргазвидобування» на Харківщині почала буріння першої свердловини для пошуку природного газу в ущільнених пісковиках, повідомили в четвер у Харкові представники компанії.

«Сьогодні чудовий день, коли ми відзначаємо початок великого шляху. На цьому шляху будуть поєднані досвід нашого партнера, державної компанії «Укргазвидобування», та наші міжнародні технології. Україна є надзвичайно важливою для компанії Shell, тому що ми плануємо розбудувати найбільший бізнес видобутку нетрадиційного газу в світі», – сказала виконавчий віце-президент із питань геологорозвідки компанії Shell Керрі Пауел.

Проект передбачає проведення пошуку, розвідки та видобування вуглеводнів біля села Веселе Первомайського району області в ущільнених пісковиках загальною площею близько 1300 квадратних кілометрів.

Співпраця двох компаній дасть можливість видобувати газ новим для України, нетрадиційним способом.

«Якщо подивитися на проекти пошукової розвідки газу, які зараз існують в Україні, ми можемо заявляти, що в майбутньому Україна завдяки ним матиме енергетичну незалежність», – сказав голова компанії Shell в Україні Ґрем Тайлі.

Заплановані терміни буріння першої пошукової свердловини – 5–6 місяців, проектна глибина – понад 5,2 кілометра. Початковий етап пошуково-розвідувальних робіт передбачає також буріння ще декількох пошукових свердловин на території Харківщини протягом 3–4 років. Після завершення початкового етапу робіт витрати Shell на спільну діяльність можуть досягнути 200 мільйонів доларів США.
XS
SM
MD
LG