Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко планує передати Генпрокуратурі записи про вбивство Щербаня


Колишній майор Управління держохорони Микола Мельниченко заявляє, що має намір передати Генеральній прокуратурі записи, що стосуються вбивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Сегодня», опублікованому в п’ятницю.

Він також спростував чутки про те, що приховує записувальні пристрої. За словами Мельниченка, диктофони, пульт дистанційного управління, оригінальні чіпи із записами вже чотири роки перебувають у Генпрокуратурі. Інший пульт (управління телевізором), в який було вмонтовано «жучка», – у ФБР США.

Екс-майор висловив невдоволення відсутністю координації в діях слідчих СБУ та Генпрокуратури: «Ось сьогодні я з 10-ї ранку тут (у Генпрокуратурі на вулиці Борисоглібській), а на 15-ту годину – допит у СБУ. А мені ще необхідно встигнути пройти процедури у зв’язку з перенесеним інсультом, там курс лікування ще сім днів», – сказав Мельниченко.

Пояснюючи причини свого повернення в Україну, Мельниченко сказав: «Хочу, щоб нарешті через суд було дано оцінку моїм діям (записам розмов президента). Наполягаю, щоб судовий процес був відкритим».

24 жовтня Мельниченка, оголошеного у міжнародний розшук, затримали в аеропорту Бориспіль. Він летів рейсом із Нью-Йорка. У четвер, 25 жовтня, його допитали в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури і висунули обвинувачення у порушеній проти нього справі за порушення держтаємниці.
XS
SM
MD
LG