Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську торгівці найстарішого ринку знову пікетували міську раду


(архівне фото)
(архівне фото)
У Дніпропетровську близько ста торгівців найстарішого ринку – Нагірного – пікетували міську раду, де сьогодні відбувалась сесія. За словами учасників акції, таким чином вони намагались відстояти свої робочі місця.

Як сказала керівник ініціативної групи підприємців Юлія Джареашвілі, на місці ринку заплановане будівництво торговельного центру, керівництво ринку ще влітку наказало торгівцям звільнити територію, однак підприємці з таким рішенням не погодились і продовжували торгувати. Наразі через несанкціоновану торгівлю ринок оштрафували на мільйон гривень.

Підприємці заявили, що вимагають від влади відмовитись від планів забудови і прийняти ринок у комунальну власність, і зажадали зустрічі з міським головою Іваном Куліченком.

Ні міський голова, ні жоден із його заступників до пікетувальників не вийшли. Іван Куліченко заявив, що торгівці мітингують несанкціоновано, не подавши заявку на акцію.

«Я не можу потурати подібним мітингам, завтра всі питання вирішуватимуться криком перед міськрадою», – сказав міський голова, заявивши, що ринок був проданий приватному власникові з торгів на законних підставах.

Як повідомили сьогодні ввечері Радіо Свобода протестувальники, їхня зустріч з міським головою вже узгоджена і відбудеться завтра вранці.

Підприємці ринку з літа 2012 року провели вже кілька акцій на захист своїх робочих місць.

Раніше прокуратура Дніпропетровська заявляла, що почала перевірку фактів щодо закриття ринку і ліквідації робочих місць.

Ринок «Нагірний» у Дніпропетровську діяв з 19-го століття, він давав 300 робочих місць.
XS
SM
MD
LG