Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція невдоволена своїми місцями в залі Верховної Ради


Опозиційні парламентські партії невдоволені запропонованими їм місцями в залі парламенту.

«Батьківщина» не погоджувала цього розсадження. Я вважаю, що воно дискримінаційне, неправильне. Його проводили без нас», – сказав депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Мартиненко на засіданні підготовчої депутатської групи.

Зокрема, він наголосив, що Партія регіонів забрала собі місця біля трибуни, а ВО «Свобода» відправила в самий кінець сесійної зали. «Це дискримінація, це неправильно», – сказав Мартиненко. За його словами, у такому випадку народних депутатів «можна посадити і на балконі».

«Батьківщина» запропонувала провести розподіл таким чином: зліва від президії розміщується Комуністична партія і Партія регіонів, праворуч від президії – УДАР, «Свобода» і «Батьківщина», які самі розподілять місця між собою. Однак цю пропозицію не підтримали інші учасники робочої групи.

Після тривалої дискусії ухвалили рішення, що всі політичні сили до 13:00 7 грудня подадуть в секретаріат парламенту свої пропозиції з приводу розсадження. О 16:00 відбудеться засідання підгрупи, в якому братимуть участь опозиційні депутати, і може бути ухвалене компромісне рішення.

Якщо підгрупі не вдасться домовитися, то на засіданні 10 грудня буде ухвалене розсадження, що існує на сьогодні, заявив голова робочої групи Володимир Литвин.
XS
SM
MD
LG