Доступність посилання

ТОП новини

СІЗО розвантажили на 6 тисяч осіб – Пшонка


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Завдяки запровадженню нового Кримінального процесуального кодексу за місяць були переглянуті запобіжні заходи, обрані обвинувачуваним, внаслідок чого вдалося розвантажити українські СІЗО на понад 6 тисяч осіб. Про це повідомив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка на засіданні колегії органів прокуратури за підсумками роботи 2012 року, повідомляє прес-служба ГПУ.

За його словами, за останній час значно поліпшилися матеріально-побутові умови і медико-санітарне забезпечення установ попереднього ув’язнення і виконання покарань, що сприяло зниженню рівня смертності на 11%.

Водночас Генпрокурор сказав, що наразі не всі положення нового законодавства активно застосовуються. Зокрема, це стосується обрання таких заходів, як домашній арешт і застава, укладення угод про примирення і визнання вини.

«Тому я вважаю за необхідне вимагати від міліції відходити від шаблонів, до яких вони звикли. Усе, що передбачене в Кримінальному процесуальному кодексі, має використовуватися повною мірою», – заявив Генеральний прокурор.

Водночас, за його словами, стосовно осіб, які вчиняють тяжкі й особливо тяжкі злочини, необхідно застосовувати суворі запобіжні заходи.

«Для виконавців тяжких і особливо тяжких злочинів прокурори мають вимагати арешту. Також наше завдання вживати максимально дієвих заходів для захисту прав та інтересів потерпілого», – наголосив Пшонка.

Новий Кримінальний процесуальний кодекс України почав діяти 20 листопада.
XS
SM
MD
LG