Доступність посилання

ТОП новини

Бригинець: рішення Київради по Гостинному двору – поразка опозиції


Олександр Бригинець
Олександр Бригинець
Відмова Київської міської ради внести до порядку денного питання Гостинного двору є поразкою опозиції. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат Олександр Бригинець, який раніше у Київраді виступав на захист пам’ятки.

«Поразка, тому що сьогодні, в такий гострий момент, коли боротьба на піці, треба було пробивати це рішення. І хоча в залі були присутні багато депутатів, у нас, на жаль, не вистачило, я не знаю, чого. Але рішення не було ухвалене», – сказав Бригинець.

За його словами, комісія, яку для розгляду ситуації довкола Гостинного двору запропонувала створити секретар Київради Галина Герега, може просто «затягнути і заговорити» це питання.

«Єдине, що може врятувати ситуацію, і такий шанс є, якщо сьогодні не буде ухвалений бюджет Києва, а, швидше за все, він не буде ухвалений, тому що Ви знаєте, що навіть фракція «Батьківщина» оголосила, що голодування буде, якщо приймуть, якщо він не буде прийнятий, то це означає, що до цього питання повернуться не через місяць, до сесії, як завжди буває, сесія раз у місяць, а повернуться вже через тиждень, через кілька днів», – сказав депутат.

За його словами, якщо наступна сесія відбудеться через кілька днів, то буде можливість спробувати ще раз внести це питання і серйозніше підготуватися.

Сьогодні на засіданні Київрада відмовилася внести до порядку денного проект рішення про скасування ухвали від 20 вересня про передачу «Укрреставрації» земельної ділянки під реконструкцію будівлі Гостинного двору у торговельний центр з гостьовою стоянкою. Проект рішення пропонував розглянути депутат від фракції УДАР Олексій Давиденко.
XS
SM
MD
LG