Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан знову заявив, що індійці вбили військового в Кашмірі


Військовослужбовець Прикордонних сил безпеки Індії патрулює на лінії фактичного кордону з Пакистаном у Кашмірі, 10 січня 2013 року
Військовослужбовець Прикордонних сил безпеки Індії патрулює на лінії фактичного кордону з Пакистаном у Кашмірі, 10 січня 2013 року
Військові Пакистану заявили сьогодні, що війська Індії застрелили ще одного пакистанського військовослужбовця на фактичній лінії кордону між двома державами у спірному гімалайському регіоні Кашмірі в перебігу вже третьої бойової сутички за останні дні.

За словами речника пакистанського війська, індійці відкрили «неспровокований вогонь».

Індійська сторона ще не коментувала цю заяву.

Попередніми днями країни вже обмінялися звинуваченнями в убивстві військових протилежної сторони в перебігу ще двох таких інцидентів, щоразу складаючи вину одна на одну і заперечуючи власну вину.

Останнім часом такі бойові сутички з переходом так званої Лінії контролю, яка розподіляє зони контролю Індії й Пакистану в Кашмірі, були надзвичайно рідкісні, хоча напруженість на самому кордоні виникає час від часу. Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, і Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав, а фактично контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків тим часом перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG