Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відхилив клопотання учасниці Pussy Riot


Марія Альохіна на суді в Березниках, 16 січня 2013 року
Марія Альохіна на суді в Березниках, 16 січня 2013 року
Суд у місті Березники Пермського краю на Уралі в Росії відхилив сьогодні клопотання засудженої учасниці російського жіночого феміністського гурту Pussy Riot Марії Альохіної, яка просила відкласти виконання присудженого їй покарання.

Суд вирішив, що її мотив – наявність малолітньої дитини – вже достатньо врахував суд першої інстанції, Хамовницький у Москві, коли виніс їй вирок у два роки позбавлення волі, а нових обставин у справі виявлено не було.

Альохіна просила відкласти їй відбування решти її терміну, доки її 5-річний син не досягне віку 14 років, наголошуючи, що через відрив від матері він зазнає психологічної травми.

Марія Альохіна нині відбуває покарання в колонії в Пермському краї, засуджена до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, як і ще одна з учасниць гурту Pussy Riot Надія Толоконнікова: суд у серпні минулого року визнав їх винними в «хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті»; третя з засуджених, Катерина Самуцевич, нині перебуває на волі по тому, як апеляційний суд замінив їй вирок на умовний, але підтвердив іншим двом.

Причиною стала акція в лютому минулого року у храмі Христа-Спасителя в Москві, яку гурт назвав «панк-молебнем», спробувавши проспівати пісню протесту зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!».
XS
SM
MD
LG