Доступність посилання

ТОП новини

Індія і Пакистан домовилися послабити напруженість у Кашмірі


Боєць Прикордонних сил безпеки Індії на фактичному кордоні з Пакистаном у Кашмірі, фото 14 січня 2013 року
Боєць Прикордонних сил безпеки Індії на фактичному кордоні з Пакистаном у Кашмірі, фото 14 січня 2013 року
Індія і Пакистан домовилися в середу послабити напруженість, яка виникла між ними останнім часом на фактичному кордоні між ними у спірному гімалайському регіоні Кашмірі, і далі дотримуватися перемир’я 2003 року.

За словами речника індійських військових, чільні представники Збройних сили обох держав в перебігу своєї телефонної розмови досягли порозуміння, що напруженість не може зростати далі.

За останні півтора тижня між Індією і Пакистаном на так званій Лінії контролю, яка розподіляє їхні зони контролю в Кашмірі, сталися кілька збройних сутичок, у яких загинули троє пакистанських і двоє індійських військових. Остання така сутичка була в вівторок. Сторони щоразу заперечували свою вину в цих нападах і складали її на противника.

Раніше ці країни провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав. Фактично вони контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще 20 відсотків перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG