Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті сталися сутички на похороні вбитих у Порт-Саїді


У Порт-Саїді в Єгипті в неділю сталися сутички поліції з демонстрантами під час похорону загиблих у попередніх сутичках у цьому місті в суботу. Поліція вдалася до подразливого газу; були повідомлення і про постріли. Про потерпілих наразі не повідомляли.

У Порт-Саїді ховали в неділю частину загиблих попереднього дня. Число жертв зросло в неділю до 31 людини. Заворушення спалахнули після засудження до страти учасників минулорічного боїща на футбольному полі. Незгодні з рішенням намагалися штурмувати міську в’язницю і відділки поліції. Суд, що відбувся у столиці Каїрі, засудив у суботу до смертної кари 21 людину за участь у подіях на футбольному стадіоні в Порт-Саїді в лютому минулого року, коли у бійці між уболівальниками місцевої команди і клубу з Каїра загинули 74 людини.

Також у неділю в Каїрі, на площі Тахрір у центрі міста, четвертий день поспіль тривали сутички з поліцією проти влади президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі. Нові протести спалахнули з нагоди другої річниці повстання, яке скинуло владу попереднього президента Хосні Мубарака. Демонстранти вважають, що і владу Мурсі треба якнайшвидше скинути, бо президент і його оточення «зрадили ідеали революції», як вони називають скинення влади Мубарака, і нинішній режим уже не відображає «цілей і духу революції». Демонстранти звинувачують ісламістські кола в монополізації влади в Єгипті.

Загалом у насильстві під час різноманітних демонстрацій і акцій протесту в Єгипті від п’ятниці загинули, за повідомленнями, 48 людей.
XS
SM
MD
LG