Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція погодилася на зустріч із «друзями Сирії»


Голова провідного об’єднання сирійської опозиції, Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил, Муаз аль-Хатіб заявив у понеділок, що це об’єднання візьме участь у планованій на цей тиждень у Римі зустрічі з представниками низки країн, так званих «друзів Сирії».

Як написав він у фейсбуці, його об’єднання вирішило змінити думку після того, як державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ «пообіцяли конкретну допомогу, яка має полегшити страждання нашого народу».

Керрі, перебуваючи в понеділок із візитом у Лондоні, закликав сирійську опозицію переглянути свою погрозу бойкотувати переговори з «друзями Сирії».

Минулого тижня Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил заявляла, що зупиняє свою участь у цій зустрічі в Римі і відхиляє запрошення на інші подібні зустрічі. Таким чином опозиція висловлювала протест проти того, що, за її словами, внаслідок ракетних обстрілів урядових військ у місті Алеппо загинули сотні цивільних людей, а світова спільнота нічого не робить, щоб захистити це старовинне місто від систематичного руйнування.
XS
SM
MD
LG