Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі знову мітингували проти монополізації сфери розповсюдження преси


У Кривому Розі учасники акції протесту проти закриття мережі газетних кіосків звернулись у середу до Президента Віктора Януковича з вимогою втрутитись у ситуацію. Як повідомили Радіо Свобода активісти, мітинг відбувся під стінами Криворізької міської ради, і в ньому взяло участь понад 200 людей – звільнені співробітники газетних кіосків, підприємці Кривого Рогу, небайдужі жителі.

За словами учасників акції, підхід до міськвиконкому їм перекрили екіпіровані для вуличних сутичок міліціонери у бронежилетах, а також спецпідрозділи «Беркуту».

Водночас учасники наголошують, що їхня акція мала мирний характер: вони протестували проти знесення кіосків компанії «Преса-М» і позбавлення роботи майже 150 працівників.

Генеральний директор ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко заявив, що кіоски його газетної мережі почали знищувати ще наприкінці 2012 року, і в середу працівники компанії були змушені провести вже п’яту акцію протесту, адже на попередні влада не реагувала.

«У зв’язку зі знищенням ТОВ «Преса-М» у Кривому Розі залишилось тільки одне підприємство-монополіст, яке надає послуги продажу періодичних видань, а це суперечить законодавству. Просимо покласти край самоуправству», – мовиться у зверненні учасників протесту до Президента.

За даними учасників акції протесту, мережа газетних кіосків «Преса-М» у Кривому Розі була найбільшою в місті; на відміну від інших, ця мережа поширювала і провладні, і незалежні видання. У січні сесія міськради в односторонньому порядку розірвала договір із власниками мережі на оренду землі, одразу ж були знесені 29 кіосків.

Радіо Свобода звернулось за коментарями щодо ситуації навколо газетних кіосків до міськради ще під час першої акції протесту, однак досі їх не отримало.
XS
SM
MD
LG