Доступність посилання

ТОП новини

Обов’язкове декларування доходів буде найбільш незручним для селян – Катеричнук


Запровадження обов’язкового декларування доходів громадянами може спричинити найбільше незручностей для селян, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від «Батьківщини», колишній перший заступник голови Державної податкової служби Микола Катеринчук.

На його думку, загалом обов’язкове декларування доходів, яке нині ініціюють податківці, не призведе до суттєвого збільшення надходжень до держбюджету, а лише спричинить додаткові труднощі для громадян.

«У селі це буде колосальна проблема, бо треба буде доїхати до райцентру. Ніякого ж інтернету там немає. Та ще й як бути з обрахунками, коли йому віддають усе натуральною форою – мішками пшениці чи цукру. Якщо там будуть складні розрахунки, то помилок буде дуже багато і важливо, щоб це не супроводжувалося якимись санкціями», – наголосив Катеринчук.

Раніше міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що його відомство спiльно з фахiвцями консалтингових компанiй розробляє законопроект про обов’язкове загальне декларування доходiв громадян.

У законопроектi планується передбачити, що під загальне декларування доходів потраплять громадяни, якi мають кiлька джерел доходiв.

За словами мiнiстра, платник податкiв зможе пiдписати таку декларацiю через інтернет за допомогою iндивiдуального цифрового пiдпису.
XS
SM
MD
LG