Доступність посилання

ТОП новини

Голова КВУ: депутатам треба вдосконалити закон про вибори


Олександр Черненко, Остап Семерак
Олександр Черненко, Остап Семерак
Народні депутати мають вдосконалити чинний закон про місцеві вибори і закон про столицю, заявляє голова Комітету виборців Олександр Черненко.

«Той закон про місцеві вибори, який сьогодні діє, він може навіть при дуже популярних опозиційних кандидатах просто їх зняти, не допустити до виборів. Тому це питання треба розглядати в комплексі. Разом із датою призначення виборів треба міняти і закон про столицю, і закон про вибори», – сказав Черненко в ефірі Радіо Свобода.

Водночас народний депутат України 6-го скликання Остап Семерак зауважив, що владна фракці на сьогодні не виявляє зацікавлення у вдосконаленні законодавства про вибори.

«У комітеті Верховної Ради з місцевого самоврядування й державного будівництва є понад 50 різних проектів рішень: і законів, і постанов щодо внесення змін до закону про вибори. Законодавство потребує серйозного допрацювання. Але, на жаль, Партія регіонів змінює законодавство лише вдосконалюючи маніпулятивні технології, а не в напрямку покращення демократичних процедур», – заявив Семерак.

За його словами, те, що в комітеті не відбувається цього обговорення і вдосконалення, «говорить про те, що Партія регіонів не налаштована на демократичні вибори в місті Києві в терміни, які вимагає ситуація, що склалася».

Сьогодні вранці парламент не підтримав постанову про призначення виборів у Києві, яку спікер поставив на голосування за основу і в цілому одночасно. «За» проголосували 179 народних депутатів.

Після перерви депутати повернулися до розгляду цього питання і постанову ухвалили 293 голосами – за основу.
XS
SM
MD
LG