Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали хочуть провести референдум у серпні – Тягнибок


Опозиційні депутати заблокували парламент після того, як питання про призначення виборів у Києві не набрало достатньо голосів
Опозиційні депутати заблокували парламент після того, як питання про призначення виборів у Києві не набрало достатньо голосів
Партія регіонів планує провести референдум у серпні, щоб змінити процедуру виборів президента і парламенту. Про це у вівторок у Верховній Раді заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Є така інформація, що в серпні, в найбільш політично неактивний період вони хочуть провести загальноукраїнський референдум, на якому змінити процедуру виборів президента, маю на увазі вибори в один тур. Хочуть змінити і вибори до парламенту, і взагалі змінити парламент, зробивши його двопалатним, а це фактично відкритий шлях до розвалу української держави. Двопалатний парламент, де фактично верхня палата буде призначатися теперішньою владою, а нижня палата буде обиратися за мажоритарною системою 100-відсотково», – сказав Тягнибок.

Лідер свободівців також повідомив, що опозиція у вівторок блокує парламент до кінця робочого дня, а в середу вранці продовжаться переговори з більшістю.

Крім того, Тягнибок пообіцяв, що опозиція продовжить проведення вуличних акцій.

Раніше у вівторок голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що в нинішньому складі Верховна Рада України непрацездатна, і країні потрібен парламент, обраний за мажоритарною системою. Це питання, на його думку, потрібно винести на референдум.

У вівторок опозиція заблокувала президію і трибуну Верховної Ради. До такого кроку опозиційні депутати вдалися після того, як парламент не підтримав проект постанови про призначення виборів у Києві.
XS
SM
MD
LG