Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали ще обговорюють проведення референдуму – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що в партії ще обговорюють можливість проведення всеукраїнського референдуму щодо зміни виборчої системи і запровадження двопалатного парламенту.

«Розмови відбуваються, зокрема й серед депутатського корпусу, що якщо таке неподобство триватиме, то з цього необхідно шукати якийсь вихід», – сказав Єфремов.

«Зрозуміло, що цей склад Ради ніякого виходу не знайде, доки не домовиться. Єдиним законним інструментом у цьому питанні є референдум», – зауважив лідер фракції Партії регіонів.

Водночас він нагадав, що є певна процедура запуску референдуму. «Згідно із законом про референдум, те, що скаже населення, має бути імплементовано як закон, і президент має це зробити», – пояснив парламентар.

Водночас Єфремов повідомив, що наразі ніяких рішень із цього питання ніхто не ухвалював. За його словами, існує окрема точка зору про можливість введення двопалатного парламенту.

Раніше в опозиції заявили, що Партія регіонів планує провести референдум у серпні, щоб змінити процедуру виборів президента і парламенту. Зокрема, йдеться про проведення виборів президента в один тур і намір змінити парламент, зробивши його двопалатним.
XS
SM
MD
LG