Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Щербаня перенесли на 16 квітня


Судовий допит свідка Віталія Гайдука у рамках справи Щербаня попередньо переноситься на 16 квітня на 10 ранку через хворобу слідчого судді Оксани Царевич.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», захисникам Юлії Тимошенко про це повідомили судові розпорядники.

Захисник Сергій Власенко заявив, що все, що відбувається навколо справ Тимошенко, «цілковито залежить від волі Віктора Януковича». Він звернув увагу на те, що практично всі високі посадовці європейського співтовариства позитивно відреагували на новину про помилування Юрія Луценка. «Але при цьому вони зазначили, що це лише перший необхідний крок для того, щоб Україна наблизилася до підписання угоди про асоціацію», – наголосив Власенко.

«Я розумію, що тепер можуть розпочатися розмови про те, що ще не завершено розгляд усіх справ, я розумію, що можуть виникнути інші розмови, але я ще раз наголошую: Юлія Володимирівна не скоювала цих злочинів, які їй інкримінують», – сказав захисник екс-прем’єра.

Власенко наголосив, що захист і надалі наполягатиме на повній політичній і юридичній реабілітації Тимошенко.

Говорячи про справу Євгена Щербаня, він зазначив, що слова свідків підтвердили неправдивість всіх обвинувачень стосовно Тимошенко. «Не існує справи Щербаня, не існує справи у Харкові, бо 11 листопада 2005 року Верховний суд визнав відсутність складу злочину у діях Юлії Тимошенко у цій справі. Я уже не кажу про справу «Опель-Комбо» і «кіотських грошей». Ви бачите, навіть прокуратура про неї не згадує, тому жодних справ проти Тимошенко зараз немає», – сказав Власенко.

Сьогодні мав відбутися допит свідка Віталія Гайдука на запит захисту екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Напередодні в Харкові про те, що суддя пішла на лікарняний, повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков. Він прибув у лікарню, де перебуває Юлія Тимошенко, щоб поінформувати її про те, що у понеділок, 8 квітня, її не доправлятимуть на засідання.
XS
SM
MD
LG