Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор розраховує, що Тимошенко захоче прийти до суду в справі ЄЕСУ


Сторона держобвинувачення вважає, що захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко боїться оприлюднення доказів у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ.

«Сторона захисту використовує вигадки про існування судових рішень, ухвалених Верховним судом України, й вимагає від районного суду закрити справу, не розглядаючи її по суті й не оприлюднюючи доказів у справі. Складається таке враження, що сторона захисту боїться оприлюднення доказів у справі, які могли би підмочити репутацію підсудної», – сказала держобвинувач Марина Капінос після засідання суду в справі ЄЕСУ.

За її словами, Тимошенко блокує розгляд справи в суді, не з’являючись на засідання.

«Підсудна продовжує блокувати розгляд справи по суті під час судового розгляду, незважаючи на те, що ця справа перебуває в суді тривалий час, і робить це досить аморальним чином. Я вважаю, що високоморальна людина раділа б можливості з’явитися в суді й публічно домагатися визнання своєї невинуватості», – сказала Капінос.

Відповідаючи на питання, чому держобвинувачення не ініціює питання про виписку Тимошенко з лікарні, держобвинувач сказала, що сподівається на добровільну явку екс-прем’єра.

«Наразі ми сподіваємося, що підсудній самій захочеться прийти до суду. Їй стане соромно, перед громадськістю насамперед, і вона чесно й добровільно розповість про обставини керівництва нею корпорацією ЄЕСУ і про те, як вона здобула неоднозначну славу «газової принцеси», – заявила прокурор.

Сьогодні суд у Харкові вкотре переніс розгляд справи ЄЕСУ через те, що на засіданні не було Юлії Тимошенко.

Сторона захисту вимагає закрити справу за відсутністю складу злочину.
XS
SM
MD
LG