Доступність посилання

ТОП новини

Український мандрівник-екстремал завершив трансчорноморський перехід


У Дніпропетровську сьогодні завершився 4-місячний трансчорноморський автономний перехід українського мандрівника-екстремала Сергія Гордієнка. Подорожувальник на каяку (легкому морському човні) приплив Дніпром і причалив до Ігренського пляжу у Дніпропетровську, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами Гордієнка, через непередбачений ремонт каяка частину шляху він пройшов пішки і замість запланованих 100 днів провів в експедиції 125 днів.

Як розповів Сергій Гордієнко, за 4 місяці він здолав майже 2,5 тисячі кілометрів, із яких 1 тисячу 350 кілометрів пройшов пішки. Перші 700 кілометрів шляху разом із ним подолала його дочка.

«Цього року погода була нестійкою, зима почалася вже у вересні. Дуже частими були шторми, за час подорожі їх було 8, я побував у трьох», – сказав мандрівник.

Подорож, що завершилась, є частиною великої кругосвітньої програми «Solotransglobal». Перехід також став частиною підготовки до експедиції на Північний полюс, яка стартує у вересні 2014 року, каже подорожувальник.

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець із екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив свою дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», у перебігу якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.

Гордієнко двічі досягав Північного полюса і першим в історії України встановив там Державний прапор.
XS
SM
MD
LG