Доступність посилання

ТОП новини

УДАР назвав неправосудним рішення суду, що Кличко має повідомити про дозволи жити за кордоном


Партія УДАР назвала сьогодні неправосудним рішення Окружного адміністративного суду Києва, що лідер партії Віталій Кличко зобов’язаний надати інформацію щодо наявності в нього дозволів на мешкання в Німеччині і США.

На це рішення готують апеляцію, заявила партія.

Сьогодні засоби інформації повідомляли про рішення Окружного адмінсуду Києва, ухвалене ще 22 січня, за яким сам Кличко і апарат Верховної Ради зобов’язані надати таку інформацію.

За змінами, внесеними восени минулого року до Податкового кодексу, задля податкових питань особа, що має дозвіл на постійне мешкання за кордоном, вважається такою, що не живе в Україні. В опозиції припускали, що цей пункт податкового законодавства можуть використати і при розгляді виборчих питань, а саме щоб на цій підставі відмовити Віталієві Кличку балотуватися на посаду президента, для чого треба прожити в Україні останні 10 років. Після набуття чинності «законами 16 січня» парламентська більшість внесла в Податковий кодекс іще одну зміну – що його положення регулюють не тільки податкові відносини, а й неуточнені «інші сфери».
XS
SM
MD
LG