Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували Центр підтримки реформ для взаємодії уряду й громадськості


Впроваджувати реформи уряду допомагатимуть громадські організації та експерти. Про це на презентації Центру підтримки реформ заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семирак. За його словами, Центр покликаний стати спільною платформою для взаємодії уряду із громадсько-експертним середовищем. Співкоординатор Центру, виконавчий директор Transparency International Олексій Хмара, акцентує увагу на важливості запровадження реформ та ухваленні спільних ефективних рішень.

«По суті, при кожному ключовому міністерстві ми зараз створюємо робочі групи, і такі вже є при міністерстві економіки, юстиції. Вони вже випрацьовують низку правильних рішень, які вже, до речі, стали законами. Приміром, ми розробили закон про державні закупівлі і змогли, таким чином, зекономити для держави щороку до 100 мільярдів гривень. Ми розробили хороший закон про національне бюро антикорупційних розслідувань. Ми змогли проштовхнути закон про суспільне мовлення, про повний доступ до публічної інформації і багато інших ініціатив від імені громадськості, яка знає які зміни потрібні державі». – сказав Хмара.

Проект здійснюють учасники громадянської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», Transparency International Україна та Українського незалежного центру політичних досліджень.
XS
SM
MD
LG