Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики продовжують обстріл українських військових, є постраждалі – Селезньов


Бойовики біля Сіверська
Бойовики біля Сіверська
Сили АТО дотримуються умов мирного плану з урегулювання ситуації у східних регіонах України, але бойовики продовжують вести вогонь по цивільних об’єктах та українських військових. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

«Зброя використовується виключно у випадках, якщо здійснюється збройний напад на українські підрозділи або мирне населення регіону. Джерела підтверджують факти, що бойовики в деяких районах Краматорська продовжують обстрілювати соціальні об`єкти, школи, дитячі садки та лікарні», – зауважив речник АТО.

Разом з тим, він констатував, що «тільки за минулу добу в шести районах Донецької та Луганської областей, де перебувають сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють наші підрозділи із засідок. В результаті обстрілу отримали поранення п`ять військовослужбовців АТО та один прикордонник».

При цьому, за словами Селезньова, «бойовики застосовують стрілецьку зброю, у тому числі снайперські гвинтівки, ведуть вогонь з мінометів, здійснюють артилерійські обстріли позицій учасників АТО. Слід зазначити, що бойовики використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних силах України, зокрема великокаліберні снайперські гвинтівки «Вихлоп».
XS
SM
MD
LG