Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагають відставки голови Києво-Святошинського районного суду


Активісти вимагають відставки голови Києво-Святошинського районного суду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Представники Люстраційного комітету та Самооборони Київської області зайшли сьогодні до кабінету голови Києво-Святошинського районного суду Володимира Лисенка та вимагали його відставки. Активісти запропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням, але той відмовився. «На це є закон про люстрацію – коли він вступить у дію, тоді й побачимо. На посаду я був обраний трудовим колективом і працюю на законних підставах», – пояснює Володимир Лисенко.

Активісти стверджують, що закон «Про відновлення довіри до судової системи» не виконується, оскільки судді Києво-Святошинського районного суду, які порушували судові справи проти учасників Євромайдану, далі перебувають на своїх посадах.

«Ми вирішили з понеділка влаштувати безстроковий пікет під стінами Києво-Святошинського районного суду, включно з його блокуванням, спати ми спокійно не дамо», – заявив голова Самооборони Київської області Володимир Давидюк.

Голова Києво-Святошинського районного суду стверджує, що підстав для блокування суду не має, а в разі блокування роботи суду буде ухвалене рішення «згідно з чинним законодавством».

Учасники акції намагались зустрітися з іншими суддями, але нікого не було на робочих місцях.

Члени Люстраційного комітету та Самооборони вже проводили схожу акцію 4 липня, але вона теж не дала результатів.

XS
SM
MD
LG