Доступність посилання

ТОП новини

Українські частини під артобстрілом і в оточенні в Маринівці та Ізвариному – близькі вояків


Ситуація в зоні АТО на 16 липня 2014 року
Ситуація в зоні АТО на 16 липня 2014 року

Підрозділи трьох українських аеромобільних бригад збройних сил опинилися в оточенні біля українсько-російського кордону на Луганщині в районі селища Ізварине, де перебуває найбільший прикордонний пропускний пункт у регіоні. Про це повідомила Радіо Свобода Марина Коваль, сестра одного з бійців 79-ї бригади.

«Три бригади, 24-та, 72-га і 79-та – в оточенні. Їх обстрілюють артилерією і бойовики з українського боку, і російські військові з-за російського кордону. Сепаратисти бомблять переправу (через річку велика Кам’янка-ред.). Якщо розбомблять, оточення буде повним. Я говорила з братом після 12.00, на той час підмога до них не прийшла. Брат дав зрозуміти, що без підмоги їх знищать. Бійцям роздали по три магазини набоїв, вони мають три зенітки і гармату 1962-го року випуску. І все. Підмоги не очікується», – каже Марина Коваль.

Вона прокоментувала й інформацію про те, що в південно-східних районах Луганщини почала діяти українська авіація. За її словами, бійці 79-ї бригади не бачать українських літаків, лише безпілотники з боку російського кордону, які на думку українських вояків, коригують вогонь по них.

В РНБО підтвердили інформацію про складне становище українських військових в Ізвариному. І повідомили також, що колонна підмоги, яка рухалася в бік Ізвариного, наскочила на засідку і прийняла бій.

Вночі один із військових капеланів сил АТО повідомив Радіо Свобода, що потужної танкової атаки та артобстрілу зазнали й ті бійці 79-ї бригади, які прикривають кордон з Росією в селі Маринівка Шахтарського району Донецької області. Їх атакують і від кордону, і з тилу – з боку села Степанівка, українські бійці потерпають без підтримки важкої артилерії, розповів військовий священик. За його словами, вояки впевнені, що вогонь коригують за сигналом їхніх мобільних телефонів, тому вони більшість часу тримають їх вимкненими.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що в Ізвариному та в Маринівці триває бій, однак він не має інформації про оточення українських частин.

XS
SM
MD
LG