Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд дав добро на арешт українських військових


Суд російського міста Красний Сулін Ростовської області санкціонував арешт п’ятьох офіцерів української армії, затриманих у Росії за підозрою у застосуванні заборонених методів ведення війни проти жителів Луганської і Донецької областей України. Як повідомляють інформаційні агенції, їх заарештували на два місяці.

Раніше Слідчий комітет Росії попросив суд заарештувати п’ятьох офіцерів 72-ої бригади Збройних сил України, яких «підозрюють у використанні важкого наступального озброєння невибіркової дії», «також перевіряється їх причетність до обстрілу російської території». Про це повідомили у прес-службі російського відомства.

При цьому, за повідомленням, українські військові заперечують, що застосовували цю зброю проти мирних громадян. «Проте слідство має у своєму розпорядженні докази, що саме 72-га бригада за наказом командира Войтенка з 19 липня по 3 серпня при обстрілі міст Червонопартизанськ і Краснодон Луганської області використовувала важке наступальне озброєння невиборчої дії, внаслідок чого були поранені і загинули не менш як 10 мирних громадян і зруйновано не менш як 20 житлових будинків і об’єктів соціальної інфраструктури», – заявили у відомстві.

Дві бригади Збройних сил України (72-а та 79-а) перебуваючи в оточенні, майже три тижні обстрілювались бойовиками, як з українського, так і з російського боку. Близько півтисячі українських військовослужбовців з 1 до 4 серпня були змушені перетнути кордон Росії за допомогою місії спостерігачів ОБСЄ, після чого звернулися до української сторони з проханням повернути їх в Україну. На території Росії досі залишаються п’ять військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG