Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Пукачем збереться в новому складі, колишня колегія взяла відвід


Олексій Пукач
Олексій Пукач

Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, взяла відвід, повідомила представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, судді ухвалили рішення за заявою потерпілого у справі, журналіста Олексія Подольського. Як заявила Теличенко, Подольський кілька разів вже заявляв відвід складу суду, але задовольнили клопотання тільки сьогодні.

Таким чином, за словами адвоката, суд має визначити новий склад колегії суддів, які розглядатимуть скаргу на вирок Пукачу, кожному судді необхідно буде отримати допуск до державної таємниці.

При цьому Теличенко додала, що новій колегії знадобиться час для вивчення матеріалів справи, тому розгляд апеляцій затягнеться на невизначений час.

21 січня Апеляційний суд почав розгляд апеляцій на вирок Пукачу. На початку 2013 року Печерський районний суд Києва засудив його до довічного тюремного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

XS
SM
MD
LG