Доступність посилання

ТОП новини

«1+1» відкликає з Москви свого кореспондента: кажуть, що через загрозу арешту


Телеканал «1+1» терміново відкликає з Москви власного кореспондента Маргариту Ситник, оскільки, як кажуть у телекомпанії, їй загрожує арешт. Про це повідомляє сайт «ТСН.ua».

«Ми дізналися, що поки Маргарита перебувала у відпустці поза Москвою, до її друзів завітало ФСБ з «проханням» повідомити про місце перебування Маргарити та віддати телевізійну техніку, яку та залишила їм на збереження на час відпустки. Вимоги були пов’язанні з можливим звинуваченням пані Ситник у тероризмі», – повідомили на телеканалі.

«Маючи прикрий досвід спілкування з російськими державними структурами щодо наших журналістів, зокрема Жені Агаркова та Наталки Пісні, ми ухвалили рішення відкликати Маргариту з Москви», – заявив керівник інформаційної служби «1+1 медіа» Сергій Попов.

На телеканалі наголосили, що готують документи для подання до російських державних структур з приводу акредитації нового спеціального кореспондента у Москві. Телекомпанія сподівається, що влада Російської Федерації поважатиме право українських громадян отримувати об’єктивну інформацію, наголосили в «1+1».

У березні кореспондента ТСН Наталку Пісню та оператора Сергія Кисельова після кількагодинного допиту депортували з Абхазії.

Євгена Агаркова затримали 18 липня у Воронежі, де він висвітлював перебіг судового процесу над українською льотчицею Надією Савченко. Затримання відбулося в готелі, де він мешкав. Суд виніс постанову про сплату штрафу та депортацію кореспондента з території Росії. Попри це, журналіста утримували у міграційному ізоляторі ще протягом 10 діб.

XS
SM
MD
LG