Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу застеріг Путіна від запровадження торговельних обмежень проти України


Баррозу застеріг Путіна від запровадження торговельних обмежень проти України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Баррозу застеріг Путіна від запровадження торговельних обмежень проти України

Угода про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною і ЄС може бути змінена лише Києвом та Брюсселем, а не Москвою. Про це йдеться у листі президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу президенту Росії Володимиру Путіну.

Баррозу застеріг Путіна від запровадження нових торговельних обмежень, зазначивши, що це загрожуватиме домовленостям з Росією щодо відтермінування запровадження торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

«Угода про асоціацію є двосторонньою угодою між Україною та ЄС і змінити можуть бути внесені лише залученими сторонами і ми це пояснювали. Зрештою, під час тристоронньої зустрічі 12 вересня було погоджено, що ці кроки є невід’ємною частиною мирного процесу в Україні, повагою до її територіальної цілісності та суверенітету», – зазначила речниця Європейської комісії Пія Аренкільде Гансен.

Минулого місяця український парламент ратифікував Угоду про асоціацію з ЄС минулого місяця. Але імплементація торговельної частини була відкладена до січня 2016 року, щоб заспокоїти Росію, яка заявила, що цей документ загрожуватиме її ринку.

Москва закликала до тристоронніх переговорів для досягнення домовленостей і погрожувала Україні обмежити доступ до російських ринків, якщо Київ імплементує цю угоду.

XS
SM
MD
LG