Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: офшорна ера в Україні закінчилася


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр Арсеній Яценюк заявляє, що офшорна ера в Україні закінчилася. Про це він сказав сьогодні у парламенті, вітаючи ухвалення у другому читанні й загалом закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів».

«Тепер кожний чиновник буде як на долоні. Вся власність, всі компанії будуть розкриті й ті, хто незаконно ними володіє, будуть притягнуті до відповідальності», – сказав прем’єр.

Як заявив голова парламентського комітету з питання боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак, у законі передбачена адміністративна відповідальність за ненадання інформації директором або уповноваженою особою кінцевого вигодонабувача, прізвищ й імен власників.

«Це закон, який відкриває реєстр кінцевих беніфіціаріїв, власників, юридичних осіб, відкриває реєстр майнових прав на нерухомість усіх українських громадян», – заявив Чумак.

При цьому він додав, що закон цілком зберігає систему захисту персональних даних.

7 жовтня Верховна Рада України 247 голосами ухвалила відповідний закон у першому читанні. Після цього депутати підтримали пропозицію про те, щоб проголосувати цей законопроект загалом на засіданні 14 жовтня.

XS
SM
MD
LG