Доступність посилання

ТОП новини

США не мають підтвердження застосування українською армією касетних бомб на Донбасі


Речниця Держдепартаменту США Марі Гарф
Речниця Держдепартаменту США Марі Гарф

Сполучені Штати не мають інформації про використання українськими військовими касетних боєприпасів у бойових діях на Донбасі. Про це на брифінгу у Вашингтоні, коментуючи звіт організації Human Rights Watch, заявила речниця Держдепартаменту США Марі Гарф.

«Ми бачили цю доповідь, та ми не в змозі підтвердити застосування касетних боєприпасів у східній Україні. Я знаю, що українська влада заперечувала застосування таких боєприпасів, але ми знову закликаємо всі сторони вжити заходів для захисту цивільного населення», – наголосила речниця.

Речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків спростував застосування українськими військовими касетних набоїв, повідомляє DW.

«У нас близько 90 спостерігачів в східній Україні. Якби ми щось подібне побачили, то ми б це зафіксували, проте на сьогодні такого не було. Все, що ми маємо сказати щодо боєприпасів чи обстрілів, з'являється в наших щоденних звітах. До цього часу в наших звітах не було нічого про це», – заявив Боцюрків.

Раніше застосування касетних боєприпасів заперечили також і українські військові.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch 21 жовтня прямо звинуватила українські сили у застосуванні таких боєприпасів під час обстрілів Донецька на початку жовтня.

XS
SM
MD
LG