Доступність посилання

ТОП новини

Росія завершує розгортання військ на Донбасі – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Російські фахівці закінчили розгортання «передових елементів прихованої системи управління» військами на Донбасі, на завершальному етапі є і розгортання самого угруповання. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, «закінчується перекидання сил і засобів (головно артилерії і бронетехніки) у флангові райони (на північ Луганської області, а також у район населеного пункту Тельманове)».

Тимчук стверджує, що російське командування разом із ФСБ працюють над «підпорядкуванням окремих місцевих бандформувань єдиному командуванню».

«Триває нарощування угруповань противника в районах Первомайська, Стаханова, Донецька, Волновахи, Гранітного, Новоазовська», – стверджує військовий експерт.

«Оголошена раніше «тотальна мобілізация» в «ДНР» та «ЛНР» по суті стала прикриттям для процесу комплектування угруповань противника російськими найманцями та військовослужбовцями Російської Федерації», – додає Тимчук.

У НАТО наразі твердять, що російські війська «пересуваються ближче до кордонів України». Про це, зокрема, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

За його даними, Росія далі підтримує сепаратистів, тренуючи їх і надаючи зброю та обладнання, а також має «спецпідрозділи в межах східних частин України»

XS
SM
MD
LG