Доступність посилання

ТОП новини

В «Опозиційному блоці» стверджують, що в округах №30 і №38 фальсифікують результати виборів


У партії «Опозиційний блок» заявляють про спроби політичних опонентів сфальсифікувати результати волевиявлення громадян на виборчих округах №30 і №38 і розраховують на дії правоохоронних органів.

«Ми сподіваємося щодо 30-го округу на дії міліції, прокуратури, тому що там явні фальсифікації, за які передбачається термін позбавлення волі до семи років. Ми сподіваємося на чесність Центральної виборчої комісії, сподіваємося на політичну волю президента, якому необхідні чесні вибори», − сказав кандидат у народні депутати від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул.

«На 30-му окрузі з перевагою більше 2 тисяч голосів переміг самовисуванець Олег Захаровський. Коли було введено 95% протоколів у систему, закінчувався підрахунок голосів. Але влада схаменулася і на останніх 5%...просто намалювала сфальсифіковану перемогу панові Дубініну», − запевнив Вілкул.

За словами Вілкула, ЦВК ухвалила рішення про перерахунок голосів на окрузі №30, проте суд скасував таке рішення Центрвиборчкому. Крім того, в партії заявляють про спроби сфальсифікувати результати голосування в окрузі №38, у Новомосковську Дніпропетровської області.

«Уже понад тиждень у 38-й комісії фактично живуть бійці батальйону «Дніпро-1». Є серйозна підозра, що вони або знищать, або вже знищили або зіпсували бюлетені, на підставі яких вже підбито результати виборів на 123 виборчих дільницях. Рейдерська схема полягає в тому, щоб тринадцятьма комісіями (менше 10%) визнати перемогу кандидата, який де-факто посів третє місце», − стверджує політик.

Згідно з даними на сайті ЦВК, в окрузі №38 лідирує самовисуванець Вадим Нестеренко (31,35%), за ним йдуть самовисуванець Віктор Литвищенко (15,79%), самовисуванець, колишній міністр оборони України Олександр Кузьмук (12,78%).

В одномандатному окрузі №30 перемагає висуванець партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Дубінін (26,08%), далі йдуть самовисуванці Олег Захаровський (25,99%), Костянтин Гузенко (15,95%).

XS
SM
MD
LG